Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.

Bijbelverhalen

Drie keer per week vertellen we verhalen uit de bijbel. De kinderen van groep 1 t/m 4 werken met Kind op maandag. De kinderen van groep 5 t/m 8 werken met een eigen bijbelrooster.

 

Kind op maandag groep 1 t/m 4, periode tot de herfst 2019

 

 

Beste ouders/verzorgers,

We lezen deze weken uit Genesis, het eerste boek van de Bijbel. Het zijn prachtige verhalen: over schepping en geluk, over schaamte en verdriet, over hopen en geloven. Ze gaan over het begin. Maar dat betekent niet dat ze alleen over het verleden gaan – het zijn ook verhalen over vandaag en morgen. Over hoe het donker kan zijn, en wie dan licht kan maken. Over wat er gebeurt als mensen ruzie maken of de aarde geweld aan doen. Maar ook over hoe mensen hoopvol op weg gaan naar de toekomst. Als je deze verhalen leest, ontdek je dat niet alles blijft zoals het is. Er is verandering mogelijk, voor jou zelf en voor de wereld.

Het thema van deze periode is ‘Wat wordt het?’ Aan het begin van het schooljaar is dat een belangrijke vraag. Wat wordt het voor jaar op school? Wat verwachten de kinderen, wat hopen ze, waar zien ze misschien ook tegenop? En hoe gaan ze daar vervolgens mee om? Welke keuzes maken zij zelf om dit schooljaar tot een succesvol jaar te maken? En hoe worden ze daarin geholpen door anderen? De verhalen kunnen helpen om daarover na te denken.

Wij wensen u en de kinderen een mooi schooljaar!

 

 

Met vriendelijke groet,

 

team De Branding 

 

 

 
    • klik willekeurig op de pagina om dit venster te sluiten

Gerealiseerd door het OS-Scholenpakket - Uw school online